volejbalový klub jihostroj české budějovice
Tisková zpráva 1. 4. 2024

Novým prezidentem klubu se stane Filip Hoch

Dlouho se o změně prezidenta klubu v kuloárech šuškalo, dnes můžeme potvrdit, že k ní opravdu dojde. Po aktuální sezoně klub opustí z pozice nejvyššího představitele Ing. Jan Diviš, kterého od sezony 2024/25 nahradí Filip Hoch.

Ing. Jan Diviš je prezidentem VK Jihostroj České Budějovice od roku 2007. Po dlouhých sedmnácti letech a osmi mistrovských titulech naznal, že je na čase předat klubové kormidlo. Z množství kandidátů se nakonec jako nejperspektivnější ukázal dosavadní masér a kustod volejbalistů Filip Hoch. Ten i po padesátce srší energií, kterou by mu mohli závidět mnozí mladíci.

V kompetenci prezidenta klubu zůstanou vedle finálního rozhodování o změnách v hráčském kádru i veškerá jednání ohledně případný nových hráčských akvizic. „Filip má všechny předpoklady úspěšného vyjednavače a věřím, že na této pozici dokáže zúročit své dlouholeté zkušenosti z přímého kontaktu s hráči. Za šestadvacet let svého působení dokázal ve volejbalovém prostředí navázat spoustu blízkých vztahu, které mu jistě pomohou přilákat do Budějovic volejbalisty zvučných jmen,“ uvedl generální manažer Robert Mifka, který bude mít nadále na starosti chod klubu.

Populární „Křápa“ však zůstává i ve funkci maséra a kustoda u A-týmu. Přestože mu byla nabídnuta pozice v kanceláři, manažerská židle a počítadlo, s díky odmítl a rozhodl se nadále úřadovat z hráčské šatny a masérny. Funkci maséra a kustoda bude dále vykonávat bez nároku na honorář. „Léta mám svůj kumbál dole v hale, a tak to zůstane. Navíc pro funkci prezidenta klubu potřebuju být s hráči pořád v kontaktu, abych měl o všem přehled a ihned věděl, koho v případně potřeby vyměnit,“ sdělil Hoch.

Budoucí prezident klubu si už stihl vyzvednout nový služební vůz Mazda v CB Auto a pomalu přemýšlí o změnách v kádru pro příští sezonu. „Řekl bych, že můj jediný drobný hendikep může být jazyková bariéra. Přednostně tedy budu oslovovat ty hráče, kteří alespoň předstírají, že umí česky, jako je třeba Valda Todua,“ předesílá Hoch první jméno na seznamu možných budoucích posil klubu.

Není to poprvé, co se masér kariérně vyšvihl až na vysokou funkcionářskou pozici. Ve fotbalovém Dynamu České Budějovice se z maséra až do klubového managementu prokousal Emil Kristek. Uvidíme, zda bude kariéra Filipa Hocha v Jihostroji podobně úspěšná. „Osobně přeji Filipovi mnoho štěstí. Budu se zájmem sledovat, jak se mu bude dařit a jakou cestou se pod jeho vedením klub do budoucích let vydá,“ těší se Jan Diviš.

Pokud jste dočetli až sem a stále nepochybujete o pravdivosti článku, vězte, že tento článek má jen přispět k dobré náladě v tento aprílový den. Pan Diviš bude i v sezoně 2024/25 pokračovat jako prezident klubu a Filip Hoch bude nadále „nosičem vody“ a dobré nálady.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Lvi Praha 24 65
2. Kladno 24 56
3. Liberec 24 53
4. Jihostroj 24 52
5. Karlovarsko 24 50
6. Příbram 24 35
7. Odolena Voda 24 31
8. Brno 24 27
9. Beskydy 24 25
10. Benátky n. J. 24 21
11. Zlín 24 20
12. Ostrava 24 17
13. Ústí nad Labem 24 16
kompletní tabulka

Další články

Ohlasy 29. 4. 2024

Ohlasy mistrů extraligy

Fotogalerie 29. 4. 2024

FOTO: Mistrovské emoce