volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 17. 7. 2024

Soupeři v Lize mistrů: Hvězdami nabitá Perugia i Šotolova Ankara

V Lucemburku proběhl los CEV Ligy mistrů, který určil složení základních skupin pro nadcházející ročník. Jihostroj čeká našlapaná skupina plná mistrů předních evropských soutěží. Českobudějovičtí se ve skupině utkají s italskou Perugií, tureckou Ankarou a francouzským Saint-Nazaire.

Do Českých Budějovic se opět vrátí věhlasné kluby a hvězdní hráči. Těžko si představit atraktivnějšího soupeře, než kterým je Perugia. Italský klub vyhrál v uplynulé sezoně vše, co se dalo. Italskou Serii A1, domácí pohár i superpohár a obhájil titul na mistrovství světa klubů. Hru italských šampionů diriguje Simone Giannelli, který už si v českobudějovické Sportovní hale zahrál před pěti lety v dresu Trentina. Mezi hvězdy Perugie dále patří hráči jako Kamil Semeniuk, Sebastián Solé nebo Oleh Plotnický.

Obdobně atraktivní jistě bude pro českobudějovické publikum souboj s tureckým Halkbankem Ankara. V jejím dresu se totiž vrátí na jih Čech Marek Šotola! Odchovance Jihostroje a dvojnásobného nejlepšího českého volejbalistu totiž turecký klub ve středu představil jako svou novou posilu. Šotola střídá na pozici univerzála odcházejícího Nimira Abdel-Azize, v Ankaře v uplynulé sezoně působil také Earvin Ngapeth – zda bude pokračovat však zatím není známo. Klub ovládl v uplynulé sezoně tureckou ligu, v Lize mistrů dosáhl na pátou příčku a na mistrovství světa klubů skončil čtvrtý.

Papírově nejhratelnějším soupeřem by pro Jihočechy měl být mistr Francie – Saint-Nazaire Volley-Ball Atlantique. V nabité konkurenci prestižní francouzské nejvyšší soutěže byl tým Saint-Nazaire překvapivým vítězem. I v jeho mančaftu lze nalézt vysokou volejbalovou kvalitu hodnou účasti v Lize mistrů.

Předběžné termíny utkání ve skupině D Ligy mistrů

12. – 14. listopadu: Sir Safety Perugia Volley – VK Jihostroj České Budějovice
19. – 21. listopadu: VK Jihostroj České Budějovice – Halkbank Ankara
3. – 5. prosince: VK Jihostroj České Budějovice – VK Jihostroj České Budějovice
17. – 19. prosince: Halkbank Ankara – VK Jihostroj České Budějovice
14. – 16. ledna: VK Jihostroj České Budějovice – Sir Safety Perugia Volley
29. ledna: Saint-Nazaire Volley-Ball Atlantique – VK Jihostroj České Budějovice

Ve skupině se utká každý s každým systémem doma–venku. Vítězové každé z pěti skupin postupují rovnou do čtvrtfinále Ligy mistrů, týmy na druhém místě a jeden nejlepší ze třetích míst si o účast ve čtvrtfinále zahrají takzvané „play-off“. Zbývající čtyři mužstva ze třetích míst budou pokračovat ve čtvrtfinále Poháru CEV, druhé nejprestižnější klubové soutěži v Evropě. Pro kluby, které skončí na posledních místech ve skupině, působení v pohárech končí.

Na všechna utkání Ligy mistrů platí permanentní vstupenka, která je v prodeji na www.cbsystem.cz.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Benátky n. J. 0
2. Beskydy 0
3. Brno 0
4. Jihostroj 0
5. Karlovarsko 0
6. Kladno 0
7. Liberec 0
8. Lvi Praha 0
9. Odolena Voda 0
10. Ostrava 0
11. Příbram 0
12. Ústí nad Labem 0
13. Zlín 0
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 5. 9. 2024

Zasloužená pocta! Kapitánem Jihostroje se stává Petr Michálek

Aktuální zpráva 3. 9. 2024

Hráči Jihostroje přivítali nový školní rok na ZŠ Oskara Nedbala