volejbalový klub jihostroj české budějovice
Mládež 10. 9. 2024

Klub uspořádal soustředění pro trenéry mládeže

Na začátku září se více než dvacítka trenérů a trenérek mládeže Jihostroje sjela do Strmilova, kde pod vedením šéftrenéra Vojtěcha Zacha sladila metodické postupy a systém pro chlapeckou i dívčí složku.

„Každý trenér musí vědět, co je jeho cílem. Aby bylo jasné, co děti v jednotlivých kategoriích mají umět. Když pak přejdou do starší kategorie, nový trenér se musí spolehnout na to, že určitá práce už byla odvedená,“ říká Vojtěch Zach, který stanovil jednotnou filozofii klubové mládeže VK České Budějovice.

Na klubovém soustředění byl prostor k diskuzím nad tématy, na které během sezony není tolik času. „Když se volejbal rozpitvá do detailů, je to velmi komplexní záležitost. A to my chceme sladit a dát dohromady. I za pomocí videí z olympiády, která proběhla nedávno. Ukázala nám, jak světový volejbal funguje, jak v mužské, tak ženské složce,“ vysvětluje Zach.

Podle dlouholetého šéftrenéra mládeže je důležité sjednotit jazyk, kterým trenéři s dětmi komunikují. Aby nemohlo dojít k nedorozuměním v komunikaci na trase trenér–trenér nebo trenér–dítě. Kromě techniky a metodických postupů bylo jedno z hlavních témat „nahrávači“. „Je to post, který máme obecně v českém volejbalu problém vychovávat, proto se na něj chceme zaměřit,“ sdělil Vojtěch Zach.

Ke společnému soustředění trenérů chlapců a děvčat došlo poprvé a hned si všichni zúčastnění pochvalovali příjemnou atmosféru a plodnou diskuzi. „V klubu došlo k velké trenérské obměně, která nám dovolí na všech 300 dětí v mládeži působit jednotně. Mám pocit, že začínáme v podstatě novou éru. Spojení velmi slušné kvality volejbalu kluků i holek je svým způsobem unikátem České republiky,“ těší se šéftrenér mládeže VK České Budějovice.

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Benátky n. J. 0
2. Beskydy 0
3. Brno 0
4. Jihostroj 0
5. Karlovarsko 0
6. Kladno 0
7. Liberec 0
8. Lvi Praha 0
9. Odolena Voda 0
10. Ostrava 0
11. Příbram 0
12. Ústí nad Labem 0
13. Zlín 0
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 17. 9. 2024

Vstupenky na utkání ČEZ extraligy i Ligy mistrů v prodeji!

Mládež 13. 9. 2024

Brichta má bronz z ME a těší se na velkou šanci v A-týmu