volejbalový klub jihostroj české budějovice
Aktuální zpráva 25. 9. 2024

Tisková konference: Klub představil budoucího prezidenta

Tisková konference před čtvrtečním startem sezony 2024/25 se konala již tradičně v restauraci HochŠpalíček. Klub oznámil zástupcům médií novinky a plány nejen do aktuální sezony, ale i do budoucna. Nástupcem Jana Diviše se od sezony 2025/26 stane František Adler.

Hlavním tématem tiskové konference byla změna nejvyššího představitele vedení klubu. Současný prezident Jan Diviš se chystá na svou poslední sezonu ve funkci. Od ročníku 2025/26 předá pomyslné žezlo sedmatřicetiletému Františku Adlerovi. „Společně s panem Adlerem teď navštěvujeme partnery, aby měl přehled o tom, jak klub funguje. Připravujeme ho na roli, kterou oficiálně převezme v příští sezoně,“ sdělil Diviš. Adler se již aktivně zapojuje, a dokonce již zahájil jednání s potenciálními významnými partnery.

Adler zároveň naznačil své dlouhodobé plány, mezi které patří přivést ženský tým Jihostroje do extraligy. „Chceme, aby ženy měly stejně kvalitní zázemí a podporu jako muži. To je cíl na tři až pět let,“ prozradil Adler. Tento krok je spojen i s ambiciózním plánem na výstavbu nové Národní haly míčových sportů, kde by měl Jihostroj najít své nové zázemí zhruba od konce roku 2028.

Jihostroj vstupuje do sezony s jasným cílem – být opět na vrcholu. „Nemůžeme mít jiné ambice než vítězství,“ zdůraznil Jan Diviš. Podle generálního manažera Roberta Mifky tým posílili jak zahraniční hráči, tak talentovaní odchovanci. Nové posily zahrnují Gaspara Bitara, Robsona Rodriguese, Sinu Nikpoora, kteří nahradili Eduarda Carisia, Ignacia Luengase, Kaloyana Balabanova a Stijna van Schieho. Z juniorského týmu pak přibyli nadějný odchovanci Vojtěch Pitner a Tomáš Brichta, kterému dokonce vedení minimálně na začátku ročníku svěří při zranění Alejandra Gonzáleze pozici prvního univerzála.

Zdeněk Šmejkal, nový trenér týmu, vyjádřil vděčnost za příležitost trénovat Jihostroj. „Nabídka z Českých Budějovic se neodmítá,“ řekl. Šmejkal navíc ocenil, že má k dispozici jak zkušené hráče, tak mladé talenty, se kterými rád pracuje. „Již loni jsme s Robertem Mifkou byli v kontaktu, ale kvůli rodinným důvodům to nevyšlo. Letos se ale naskytla příležitost, kterou jsem nemohl odmítnout. Jihostroj je prestižní klub a já se těším na spolupráci,“ prohlásil Šmejkal.

Mezi klíčovými postavami Jihostroje pro ročník 2024/25 opět figuruje Petr Michálek, který zahajuje svou sedmnáctou sezonu v klubu a nově bude zastávat roli kapitána týmu. „Je to pro mě velká čest a zodpovědnost. Chci, aby náš tým fungoval jako rodina, držel pohromadě a dosáhl co nejlepších výsledků. Liga mistrů bude náročná a my uděláme, co bude v našich silách,“ prohlásil Michálek, jenž loni změnil pozici ze smečaře na libero.

Další oporou týmu je srbský blokař Aleksandar Okolić. Hrdinovi uplynulého play-off se v Českých Budějovicích zalíbilo natolik, že prodloužil smlouvu na další sezonu. „Mám radost, že tu zůstávám – Budějovice jsou skvělým zázemím pro mou rodinu. Naším cílem je opět dosáhnout na vrchol. S mladými hráči se teprve sehráváme, ale věřím, že budeme silní jako tým. Jsme připraveni znovu bojovat.“

Tým čeká velmi náročná sezona, ve které nastoupí ve třech soutěžích – ČEZ extralize, Chance Českém poháru a CEV Lize mistrů. „Bude to těžké, ale zvládneme to. Stejně tak to bylo v minulé sezoně,“ řekl Petr Michálek. Sezona pro Jihostroj začíná ve čtvrtek 26. září zápasem ve Zlíně a fanoušci už teď netrpělivě očekávají, jak se tým pod novým trenérem a s novými posilami předvede.

Fotogalerie

Klub

tabulka UNIQA EXTRALIGY

# TÝM Z BODY
1. Kladno 3
2. Lvi Praha 3
3. Brno 2
4. Jihostroj 2
5. Karlovarsko 2
6. Ostrava 2
7. Benátky n. J. 1
8. Příbram 1
9. Ústí nad Labem 1
10. Zlín 1
11. Beskydy 0
12. Liberec 0
13. Odolena Voda 0
kompletní tabulka

Další články

Aktuální zpráva 27. 9. 2024

Sobota od 18:00 – Jihostroj vs. Benátky

Shrnutí zápasu 26. 9. 2024

Z prvního utkání sezony veze Jihostroj dva body